Четвъртък, 07 Декември 2023 г.

Силистренски ученици учеха в името на мира със свои съученици от Испания, Италия, Румъния и Полша

С положителни емоции и много впечатления се завърнаха от гр. Лодз, Полша, група ученици от ПГСУАУ "Атанас Буров", които в продължение на една седмица участваха в третата партньорска среща по проект "Еразъм+", на тема "Да учим в мир".

Учениците имаха възможност да се включат в различни работни ателиета, заедно със свои съученици от Испания, Италия, Румъния и Полша. Изработиха значки и магнити с послания против насилието, правиха снимки с тематична насоченост и водиха дискусии по темата на проекта. Най-полезно за буровци беше това, че имаха възможност да общуват на френски и английски език с техни връстници от партньорските страни, обогатиха езиковите си познания и създадоха нови приятелства.

Запознаха се с обичаите и културата на Полша, посетиха забележителностите на град Лодз, както и с. Желязова Воля, родното място на Фредерик Шопен, и гр. Варшава, където запазиха впечатления от кралския дворец. Срещата беше ползотворна и приключи успешно.

Работата по проекта продължава, а следващата партньорска среща е в България. Подготовката е започната, ученици и учители с нетърпение очакват да посрещнат партньорите, за да ги запознаят с нашата култура и традиции.

Facebook коментари