Петък, 23 Февруари 2024 г.

Силистренска фирма една от деветте компании със златен медал от МЕСОМАНИЯ 2022

Раздадоха златните медали на най-голямото специализирано изложение за месо и месни продукти МЕСОМАНИЯ 2022. Девет компании грабнаха отличията "Златен медал с диплом" за качествени и оригинални пазарни продукти и добавки.

Бабек "Добруджа" на "Актуал" ООД от Силистра спечели една от деветте престижни награди на тазгодишното изложение.

Награди още получиха "ЕКО МЕС" ЕООД за техния Луканков колбас "Родопа Пазарджик", Телешки суджук и Деликатесен шпек.

"Недко Недков – Овчарово" ЕООД беше отличен за Луканковия си деликатес "Добротица", Бабек "Добротица" и Луканков салам "Добротица".

"Орехите старец сурово-сушен" на "Белла България" АД също спечели приз от престижния конкурс на изложението.

"Щастливи сме да отличим български месопреработвателни компании за последователната им и целенасочена работа за разнообразието от вкусове и високото качество на месните продукти, които стигат до родната трапеза. Наградени са компании, които влагат най-доброто българско месо от селектирани ферми и висококачествени съставки в своите продукти. Рецептите и технологията на производство ги отличават и ги превръщат в любими деликатеси и суровини както за потребителите, така и за професионалистите от хранително-вкусовата индустрия", каза Атанас Урджанов – председател на Асоциацията на месопреработвателите в България, организатор на МЕСОМАНИЯ 2022. "Като асоциация сме горди да подпомагаме такива производители и да представяме техните продукти на българския и на чуждите пазари. Инициативата ни "Дни на българското месо", която реализираме вече четвърта година с подкрепата на Министерството на земеделието и ДФ "Земеделие", е насочена точно към това – да показваме хубавите български месни продукти и деликатеси на най-добрите кулинари и пазари навсякъде по света, допълни още г-н Урджанов.

Снимка от награждаването на силистренската фирма.

Facebook коментари