Вторник, 07 Февруари 2023 г.

Светлана Боева: "Месомелачката на БСП се включи. Аз бях първата!"

Бившия зам.-кмет на Силистра Светлана Боева и нейните сподвижнички Красимира Чапкънова, Мима Данкова и Рада Баровска от бившия вече Драматичен театър – Силистра дадоха днес пресконференция за проблемите на театъра и резултатите и последствията от срещата й с министъра на културата.
На 26 април /вторник/ в София се осъществила среща с министъра на културата В.Рашидов, на която са било обсъждано бъдещето на театъра в Силистра. От продължилата 1 час и 10 мин.среща се е разбрало, че 30 дена след публикуването на постановлението на МС в ДВ ще бъдат определени 40 щатни бройки за Театрално-продуцентски център "Йордан Йовков" в Добрич. Като разпределението между артисти и поддържащ персонал все още не е уточнено. Министъра не е поел ангажимент за щатните бройки, които ще бъдат запазени в Силистра, но са получили уверение, че театъра в Силистра ще произвежда културна продукция. В края на срещата Министъра е заявил, че основната и единствена причина за решението на Министерски съвет е че община Силистра е отказала съдействие и всякаква финансова помощ на театъра
Според думите на г-жа Боева посещението и в София е ядосало няколко човека в БСП - Силистра, които в "настоящия момент консумират партийното си членство, заемайки отговорни постове в една от дирекциите в община Силистра".
По нейните думи под диктовката на червеното трио Балушев, Великова, Стоилова са инициатори от освобождаването и като председател на Общинският съвет по наркотичните вещества, което стана факт след вчерашното гласуване в Общински съвет – Силистра.
Г-жа Боева обеща, че на пленума на ОбС на БСП през месец май ще изложи становището си за случващото се в БСП - Силистра и ще се оттегли от състава силистренската общинска организация.

Facebook коментари