Вторник, 28 Май 2024 г.

Във Вокил всички се питат на къде са пътували момчетата загинали до Руйно

Тежка катастрофа взе три жертви вчера сутринта до дуловското село Руйно.

Инцидентът е станал около 5 ч. сутринта.

Компания от петима души, които са пътували в автомобила, са били в заведение в село Вокил.

Пътят е прав участък, но с един изключително остър завой, който шофьорът очевидно не успява да вземе. Колата навлиза в нивите и се преобръща няколко пъти.

Основният въпрос, който си задават близките на загиналите и на пострадалите от Вокил, е какво ги е накарало да тръгнат в обратна посока. Всички участници в катастрофата са от дуловското село.

"Тежко е... Беше много лошо да кажем на родителите им. Сигурно един час не можах да кажа на никого нищо, защото аз видях децата. Нищо не можем да направим в момента. Ние се чудим защо са тръгнали в тази посока, а не са останали в селото. Тръгнали са към Руйно, Яребица. Там има един много остър завой. На него с повече от 40 не можете да влезете, а колата им беше на 200-250 метра в нивата", каза кметът на село Вокил Ехлиман Ехлиман пред бТВ.

"Направен е оглед на местопроизшествието, започнало е досъдебно производство за причиняване на смърт по непредпазливост и телесни повреди на повече от едно лице", съобщи прокурорът Теодор Желев.

"Взети са кръвни проби както на пострадалите, така и на оживелите участници в пътно-транспортното произшествие. Тепърва ще се установи дали са били под въздействието на някакви упойващи вещества или алкохол. Но това, което прави впечатление по самия механизъм на настъпването на пътно-транспортното произшествие, това е много вероятно предвид наличието на амбалаж от алкохол в самия автомобил. За момента причината за настъпването на ПТП-то е загубване на управлението по всяка вероятност поради несъобразена скорост", допълни Теодор Желев.

Видео: Любомир Добрев

Facebook коментари