Вторник, 07 Февруари 2023 г.

Силистренска фирма взема участие в международното изложение "Месомания"

От 5 до 8 октомври в София ще се проведат петте международни изложения "Месомания", "Светът на млякото", "Булпек", "Интерфуд&Дринк" и "Салон на виното", обединени под мегабранда Международни хранителни изложения. Близо 350 са компаниите, които се включват в тях, съобщават организаторите от Интер Експо Център.

Гости за официалното откриване бяха посланиците на САЩ, Италия, Гърция и Южна Корея.

В изложението участие взема и силистренската фирма "Актуал" ООД. Основана през 1992 година фирма е с традиции в производството на широка гама малотрайни, трайно варено пушени, сурово сушени деликатеси, млени меса и разфасовки. Тя е една от малкото местни производители оцелели до момента в бизнеса с месо и местни продукти.

Фирмата кани всички да посетят зала 1/ D10 на Интер експо център, където могат да опитат актуалните мезета на производителя.

В Международните хранителни изложения, които през миналата година бяха посетени от 9000 души, сега ще се включат участници от България, САЩ, Италия, Франция, Германия, Австрия, Холандия, Турция, Румъния, Гърция. С мащабни колективни щандове се включват Италия, САЩ, Република Корея, Гърция и Полша.

Осезаемо през последните пет издания на международните хранителни изложения е надграждането на бизнес формата. Освен че създават професионална платформа за обмен на опит, идеи, технологии и запознаване с тенденциите, "Месомания", "Светът на млякото", "Булпек", "Интерфуд&Дринк" и "Салон на виното" са ценни със съпътстващите ги събития. Сред ключовите през тази година е "БулевАРТ на вкусовете". Организаторите само загатват, че посетителите ще имат възможност да опитат екзотични гурме продукти, улична храна (street food), шоколадови изкушения, коктейли, сладолед, кафе и други.

Facebook коментари