Вторник, 28 Март 2023 г.

Общинският съвет в Силистра бе изненадан от новината за арестуването на негов член

Новината за задържането на общинския съветник от "Атака" изненада ръководството на Общински съвет – Силистра и неприятно сюрпризира колегите му, в деня в който се провеждаше редовно заседание.
Според председателя на общинския съвет в Силистра Александър Сабанов, ръководената от него институция не може да следи личния живот на съветниците и не той е този който отговаря за криминалните прояви на гражданите на Силистра. Според него до момента в Общински съвет – Силистра не са били постъпвали жалби или оплаквания от Живко Димов.
Жеко Коев – съпартиец на задържания и председател на групата общински съветници на "Атака" съзря в задържането на Димов преднамерено действие. Като сподели, че все още не знае какви са повдигнатите обвинения срещу колегата му, но подчерта, че няма общ бизнес отношения с него и информацията която има е "колкото знаете Вие, толкова знам и аз".
От Окръжната прокуратура допълниха, че не се касае за ново престъпление. Срещу лихваря Живко Димов отдавна се води разследване, но е на свобода под "Парична гаранция" от 5 хил. лв. До края на деня обвинението ще прецени дали да бъде променена мярката, заяви говорителят на прокуратурата Теодор Желев.

Facebook коментари