Събота, 30 Септември 2023 г.

Жури от членове на Ротари клуб Силистра оцени проектите на 6 отбора средношколки

Завърши поредният "Иновационен лагер- Силистра 2022", организиран от РУО на МОН Силистра, община Силистра и СНЦ "Паралел Силистра". Жури с председател Боян Боев от Ротари клуб Силистра изслуша защитата на проектите на 6 отбора от професионални и от общообразователни гимназии от общините Силистра, Тутракан, Дулово и Кайнарджа. Класиране: 1. ПГСУАУ "Ат. Буров" Силистра; 2. ПГМСС "Н. Вапцаров" Средище; СУ "Христо Ботев" Тутракан.

На 4 октомври 2022 г. в център "АРГИ" в Силистра бе дадено началото на двудневен "Иновационен лагер 2022" с основно съдържание, свързано с предприемачество за девойки с участие на 24 средношколки - предимно, но също и на неколцина младежи. Преподаватели в 6-ото издание на проявата бяха доц. д-р Даниел Павлов от Русенския университет, както и две дами - Лора Саркисян - маркетинг експерт от Русе, и Лидия Светославова - експерт културно и природно наследство от Тутракан.

В обучението, което бе на тема "Предприемачески проекти за развитие на селските райони", се включиха под формата на среща с бизнеса членове на Ротари клуб Силистра в лицето на Николай Папазов, Боян Боев и Димитър Тодоров, който и като заместник-областен управител приветства участниците в проявата още при нейния старт. Кметът на община Силистра д-р Юлиян Найденов се включи със свое послание във финалния панел преди защитата на проектите.

Facebook коментари