Сряда, 29 Май 2024 г.

Силистренецът Сунай Ремзи: Извърших убийство, а хора от ДПС ми помогнаха да се укрия

Силистренецът Сунай Ремзи, който е на свобода след 15 години в затвора за убийство, направи скандални разкрития в студиото на bTV.

Той разказа, че след като убил мъж, с който бил в конфликт в Силистра през март 2007-а, хора от ръководството на ДПС и дипломати са му помогнали да се укрие в Турция. На Ремзи, който тогава е бил активист на партията, му било наредено да отиде в съседната ни държава, за да не повлияе отрицателно на резултата на ДПС на първите евроизбори у нас, които се провеждат по-малко от два месеца след убийството. Ремзи заяви, че идеята да се укрие в чужбина не била негова. Той обясни, че имал уговорка с представители на държавата", както и с "партийни представители" да се укрива, докато минат изборите, след което да се предаде.

Докато бил в Турция пък, неговите трима адвокати заявили, че при извършеното убийство Сунай Ремзи е бил под въздействието на алкохол и наркотици. Той заяви, че това не е вярно и тази защитна теза е изцяло измислена от адвокатите. "Тогава бях изпил 5 фанти", коментира Ремзи. Миналата година Ремзи е освободен предсрочно, когато от 20-годшината му присъда остават по малко от три години. Междувременно пише статии и книги от затвора в Белена, оглавява и организация за опазване на правата на затворниците. "Не искам да се връщам в политиката, в политиката нищо не се е променило.

Продължават да си купуват гласовете", коментира бившият млад лидер и общински съветник от ДПС в Силистра. За самото убийство той обясни, че не помни нищо, защото вероятно съзнанието му блокира случката. Жертвата му е човек, с когото са дали пари на едно и също лице, а възникналият спор е кой да си прибере дължимото първи. "Много кофти е да отнемеш бащата от едни деца и на една жена мъжа", каза Сунай Ремзи по bTV. "Човек се пръска като стъкло", така той описа състоянието след престъплението, което зачерква ранния му успех в бизнеса и политиката. Той призна също, че възхода си преди убийството дължи на "батковците в София", които го направили част от икономическите си интереси. "Доста голям грях извърших и си плащам за него и сега, като давам това интервю", каза още Ремзи пред Сашо Кадиев и Деси Стоянова.

Повече във видеото на бТВ

Facebook коментари