Неделя, 26 Май 2024 г.

Фестивалът "Гозбите на Добруджа" ще събере гости от близо и далече в Сребърна

Село Сребърна, община Силистра, и през тази година ще събере кулинарни майстори и самодейци, за да покажат автентичните вкусове и обичаи на региона с традиционния и придобил широка популярност фестивал "Гозбите на Добруджа".

Събитието ще се проведе на 8 октомври 2022 г., събота, от 10.30 часа на площада пред читалището в село Сребърна. Като част от Културния календар на Община Силистра, проявата се организира от Община Силистра, Кметство с. Сребърна и НЧ "Възраждане - 1940", с. Сребърна.

Кулинарният фестивал стартира през 2012 г. като "Празник на гърнетата", с идеята и съдействието на Сдружение "Общности, опознаване, култура".

От 2013г. фестивалът вече носи името "ГОЗБИТЕ НА ДОБРУДЖА".

В атрактивното кулинарно събитие ще вземат участие 15 групи от общините Силистра, Ситово, Кайнарджа, Шумен, Каварна, Чуканеще-Румъния, както и от пенсионерски клубове, неформални групи и индивидуални участници.

Жури в състав от трима души с председател етнологът д-р Йордан Касабов ще оценява ястията в три категории – чорби, основни ястия, десерти.

Отличените участници в конкурсите ще бъдат наградени с грамоти и предметни награди.

Гост- изпълнител на фестивала ще бъде фолклорната певица Нелина.

Заповядайте на 8 октомври 2022 г. /събота/ от 10.30 часа в село Сребърна на кулинарен фестивал под патронажа на д-р Юлиян Найденов – Кмет на Община Силистра.

Facebook коментари