Четвъртък, 29 Октомври 2020 г.

Антимафиоти задържаха общински съветник от "Атака" за незаконно лихварство

47-годишният Живко Димов е задържан при операция на ТЗБОП-Силистра, проведена в следобедните часове на 27 април под ръководството на Окръжната прокуратура. Акцията е предприета след разследване за незаконно лихварство, в хода на което са събрани категорични доказателства, потвърждаващи престъпната дейност на мъжа. Антимафиотите са установили, че без да притежава лиценз, Живко Димов предоставял кредити на физически лица срещу непосилно високи лихви. Като обезпечение изисквал длъжниците да прехвърлят недвижимо имущество на негово име. Така за последните няколко години той е участвал в повече от 300 сделки с недвижими имоти.
Преобладаващата част от клиентите на Живко Димов са хора от Силистра и околностите, на които предоставял заеми от порядъка на няколко хиляди лева. На повече от десет от тях са снети свидетелски показания.
Вчера в дома и офиса на Живко Димов е извършено претърсване. Намерени и иззети са десетки записи на заповеди, договори за предоставяне на кредити, нотариални актове на имоти и други документи, удостоверяващи получени суми срещу месечни лихви, златни накити и две компютърни конфигурации, в които се предполага, че се съдържат уличаващи данни.
Живко Димов е задържан за срок от 24 часа. Разследването по случая продължава.

Facebook коментари