Понеделник, 04 Март 2024 г.

В Силистра всеки желаещ ще може вече да се регистрира за участие в доброволчески дела

Сдружението с нестопанска цел "Шанс-Силистра" представи днес в Силистра първата за града Доброволческа книжка в рамките на проекта "Мисия Доброволец", чийто партньор е община Силистра. "Мисия Доброволец" бе осъществен с финансовата подкрепа на Национален център "Европейски младежки програми и инициативи" по Пограма за младежки дейности и продължи от 01.12.2010 до 30.04.2011г. Програмата включваше популяризиране на доброволчеството, промяна на нагласите на младите хора и обществото към доброволния труд, представяне на информация за възможностите за доброволческа дейност в гр. Силистра.
Беше проведено анкетно проучване, отпечатана и разпространена брошура, подготвена и отпечатан наръчник "Мисия доброволец". Проведени са обучения и доброволчески акции. Изработен бе каталог "Къде и как мога да бъда доброволец в Силистра". Изработен бе на доброволен регистър на доброволци и отпечатване на доброволчески книжки.
Изработен е сайт по проекта http://misiq-dobrovolec.dir.bg, на който всеки желаещ
може да се впиши в регистъра на желаещите да доброволстват. Чрез него, различни
организации и институции ще се свързват с вас и ще ви предоставят възможност да доброволствате, в зависимост от вашите интереси.

На снимките: 12-годишната Маргарита с доброволческата си книжка. Веска Иванова и Мирослава Моллова-Димова – екипа по проекта.

Facebook коментари