Неделя, 02 Април 2023 г.

Прекрасни сапунени цветя изработва Анелия Николова

ДОБРОТО е около нас и може да предизвика добро! Това го доказа фейсбук групата Купи подарък от майка на дете с увреждане. В нея майки на деца с увреждания показват снимки на ръчно направени от тях сувенири, подаръци, ръкоделия, плетива, а който желае може да си закупи. Участват и социални предприятия и хора с увреждания. В подкрепа на групата ние създадохме рубриката "Радиомагазинче Надежда". В нея всяка седмица ви срещаме с участник в групата, за да чуем историята му и да ви представим това, което изработва.

Анелия Николова е майка на 11 - годишни тризнаци. Двете са момичета, Габи и Петя, а момчето е Константин със Синдром на Даун. Семейството живее в село Калипетрово, област Силистра. Анелия се грижи за сина си и когато може изработва красиви аранжировки от сапунени цветя.

"Коцето се развива много добре, до четвърти клас беше на индивидуална форма на обучение в общообразователно училище, в което аз го придружавах. След като приключеше учебния ден, аз след това го водих при специалисти. Сега е 5 - ти клас в Центъра за обществена подкрепа в Силистра и там с него продължават да работя логопеди и психолози. Ежедневието ни е като на всяко друго българско семейство. Съпругът ми ходи на работа, аз съм си в къщи и се грижа за децата от 2014 година."

Анелия разказа, че от миналата година участва в групата "Купи подарък от майка на дете с увреждане". Първоначално е била само купувач и си е поръчвала разни неща за подаръци на свои познати и близки. След това решила, че може да опита и тя да прави нещо интересно. В началото започнала да предлага шишета декорирани с канап, след това опитала с ароматни сапунени цветя. Научила се от клипчета в Интернет, помогнала й със съвети и друга майка от групата, Гери Маврова, която също изработва такива аранжировки.
"Влагам много старание и любов при направата, точна съм спрямо клиентите и спазвам сроковете, които съм обещала! Коректна съм към майките и клиентите и съм много щастлива, че мога да съм полезна за себе си и за семейството си!"

Повече може да чуете в звуковия файл ТУК.

Facebook коментари