Събота, 25 Март 2023 г.

Модата на екоакциите продължава и през месец май в Силистра

Стотици силистренци се присъединиха към различните организирани екоинициативи през април в рамките на кампанията "За чиста Силистра" на общината. Оборка е направена на над 90 декара зелени площи в Дунавската градина, на крепостта "Меджиди табия", в района на паметния знак "1 800 години Силистра" на входа на града откъм Русе, около паметника "31 полк". Засадени са 80 декоративни, широколистни и иглолистни дръвчета. В акциите се включиха ученици от всички училища и извънучилищни звена, представители на младежки организации, Лайънс и Ротари клубовете в града, политически формации, общински служители. През април блеснаха в пролетна подредба и много градинки пред жилищни блокове.
Екоинициативите със съдействието на община Силистра ще продължат и през месец май. "Живей на чисто!" е акцията на фирмата за разделно събиране на отпадъци, обслужваща града, "Импакт корпорейшън" АД. Тя ще изкупува отпадъчна хартия от учебните заведения в града от 3 до 28 май по предварителено определен график. Желанието на фирмата е не само да насърчи разделното събиране на отпадъци, но и да подпомогне учебните заведения, като им дари средствата от продадената от всяко училище хартия. Акцията ще завърши на 1 юни с хепънинг на площад "Свобода"и с награди за победителите: ученик, предал най-много хартия, и училище – рекордьор по събрани отпадъци.
В края на май община Силистра планира и доброволчески инициативи за почистване на разкопките в града и за освежаване на междублокови пространства.

Facebook коментари