Сряда, 30 Ноември 2022 г.

Кметът на Силистра д-р Юлиян Найденов взе участие в 17-тия форум на коридора Рейн - Дунав

Кметът д-р Юлиян Найденов и зам.-кметът инж. Тихомир Борачев участваха в срещата на 17-тия форум на коридора Рейн- Дунав в Брюксел, Белгия, съобщиха от Община Силистра.

Поканата за участие във форума бе отправена от г-жа Инес Сендер - европейски координатор за коридора Рейн-Дунав, TEN-T мрежа.

В програмата на форума участниците разгледаха резултатите от проучването TEN-T CNC 2014-2021. Ален Барон- заместник- координатор представи Пети работен план на мрежата за новия времеви период. В него са откроени ключови аспекти и препоръки за развитие на регионите по поречието на река Дунав. По време на форума, кметът на Община Силистра д-р Юлиян Найденов отново подчерта важността на изграждането на мостове над реката в акваториите на Румъния и България, както и тяхната ключова роля за свързаност и за развитието на регионите в обхвата на Рейн- Дунав.

Д-р Юлиян Найденов представи карта на България с местата за изграждане на мостове, които са били обсъждани и с предишния координатор г-жа Карла Пейс. Кметът благодари на участниците във форума и отправи покана към европейските координатори по ТEN -T мрежата да посетят Силистра. Обеща пълно съдействие с цел предприемане на дейности по изграждането на Дунав мост при Силистра-Кълъраш.

Facebook коментари