Четвъртък, 29 Февруари 2024 г.

Мащабна полицейска операция на територията на цялата област Силистра

Мащабна специализирана полицейска операция се провежда на територията на област Силистра от 26 септември. Полицейските действия, в които участват служители на районните управления в Силистра, Дулово и Тутракан и на секторите "Противодействие на криминалната престъпност" и "Противодействие на икономическата престъпност" към Областната дирекция на МВР, имат за цел противодействие на конвенционалната престъпност, на престъпленията против политическите права на гражданите, опазване на обществения ред и осъществяване на превантивна дейност в региона. На място са и ръководни служители на областната дирекция и районните управления.

На входовете и изходите на по-големите населени места са изградени 9 контролно-пропускателни пункта за проверка на превозните средства. Към 30 септември на тях са извършени проверки на 1221 моторни превозни средства и 1354 лица. Установени са петима неправоспособни водачи и 10 случая на управление на МПС, нерегистрирани по надлежния ред.

Същевременно мобилни екипи на икономическа полиция са проконтролирали 41 места за обществено настаняване, 14 търговски обекта, 7 пункта за изкупуване на черни и цветни метали, 4 игрални зали и заложни къщи и 3 борси за продажба на дърва.

Извършени са проверки на 31 рискови места и са проконтролирани лица от активния криминален контингент.

За установени нарушения - основно по Закона за движение по пътищата и по Закона за българските лични документи, са съставени 136 акта и 285 фиша. Образувани са 6 досъдебни и 3 бързи производства, както и 2 предварителни проверки. Съставени са 72 протокола за предупреждение.
В хода на операцията са задържани 5 лица, обявени за общодържавно издирване.

Мобилни полицейски екипи са извършили проверки на 3 сигнала за нарушаване на политическите права на гражданите, резултатите от които са докладвани в прокуратурата. Образувано е едно досъдебно производство по чл. 167, ал. 3 от НК.

Активните полицейски действия продължават.

Facebook коментари