Четвъртък, 08 Декември 2022 г.

Все по-млади са пациентите в кардиологията на болницата в Силистра

Намаляла е средната възраст на пациентите в отделението по кардиология на Силистренската болница, съобщи директорът ѝ доктор Васил Славов за БНР по повод Световния ден на сърцето, който се отбеляза вчера.

Над 1600 души са минали миналата година през отделението по кардиология в Силистра, а за първите шест месеца на 2022-ра – техният брой е близо 900.

Въпреки това отчитаме голям брой на успешните хоспитализации и значително ниска смъртност, каза директорът на лечебното заведение д-р Васил Славов. Според него е важно да бъдат овладяни рисковите ситуации – като тютюнопушене и употребата на алкохол.

"Човек трябва да следи кръвното си налягане, да внимава с храненето, солени, мазни храни, естествено кръвната захар също трябва да бъде от време на време проследявана".

За последните две седмици от болницата отчитат повишен брой на инфарктите, като причината е преминаването към есенно-зимния сезон. Има хора, които трудно го понасят, посочи д-р Славов: "Не могат да се адаптират така бързо - хора със сърдечна слабост, с коронарна болест, са най-често са потърпевши, с аритмии".

Facebook коментари