Четвъртък, 08 Декември 2022 г.

Силистренски ученик с награда от националния литературен конкурс "Асен Разцветников"

Община Г. Оряховица, НЧ "Напредък" и Литературен клуб "Асен Разцветников" в железничарския град обявиха победителите в организирания от тях трети национален конкурс за поезия и проза "Асен Разцветников". Темата на тазгодишното издание беше "С пламъка на родолюбието" и събра 120 творби от 112 участници от страната и чужбина. Най-много произведения имаше в трета възрастова група – над 19 г., в която бяха подадени 56 стихотворения и 26 разказа и есета. Активност показаха и младите хора между 15- и 19-годишна възраст, включили се със 7 творби в немерена реч и два пъти повече – поетични. 11 стихотворения и 6 прозаични произведения бяха изпратени от най- малките участници от първа възрастова група – 11-14 г., съобщи Ваня Недева, секретар в НЧ "Напредък".

В раздел "Поезия" в първа възрастова група победител стана 12-годишната Сузана Филипова, от ОУ "Стефан Караджа" във Варна, а на второ и трето място се наредиха съответно съученикът ѝ Филип Филипов и Биркан Бейзат от Силистра.

Творбите на участниците бяха оценявани от жури в състав: Станка Бонева (председател), Ели Видева, Миролюб Влахов, Цвета Нинкова, Светлана Гъркова и Атанас Петров. Произведенията на отличените с първа награда участници ще бъдат публикувани на официалната страница на НЧ "Напредък" – Г. Оряховица, а за тях и останалите призьори са предвидени и предметни награди: ваучери за книги, картини от горнооряховския художник Мариана Гайдарова, пъзели и др.

Facebook коментари