Четвъртък, 29 Февруари 2024 г.

За мост над Дунав между Кълъраш и Силистра настояват вече и от двете страни на реката

Максимално бързо да се вземе решение и да се построи мост над река Дунав между Кълъраш и Силистра. Това беше една от основните теми в приветствията и в разговорите между домакини и техните гости в деня на празника на Кълъраш. В тържествата участваха представители на побратимените с Кълъраш общини Силистра и Разград, както и на град Кълъраш от Молдова, съобщи за БТА посланикът на България в Румъния Радко Влайков. Той беше почетен гост на празника.

Заедно със сенатори и държавни секретари той разговаря отново за предимствата на моста за двата региона и за България и Румъния като цяло, както и за начините за преодоляване на десетилетното отлагане на изграждането му. Кметът на Кълъраш, инженер Дулче Мариус-Григоре, потвърди пред българския посланик готовността на Кълъраш и Силистра да са домакини на обща среща между ръководствата на дунавските общини от България и Румъния.

"Мостът ни е крайно необходим. Хората го искат. Заедно с кмета на Силистра вече обсъждаме как можем да действаме директно на регионално ниво и да получим подкрепа от ЕС", заяви Дулче Мариус-Григоре по време на разговора с посланик Радко Влайков.

Facebook коментари