Сряда, 30 Ноември 2022 г.

Линеен контрол от екип на полицията по пътя Силистра-Шумен доведе до залавяне на бракониер

Мъж с бракониерски улов e установен и задържан при извършване на линеен контрол от екип на пътна полиция около 4:30 часа днес, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Шумен.

Полицаите осъществявал контрол на пътното движение по пътя Силистра-Шумен. Малко преди разклона за село Върбак те забелязали водач на товарен автомобил "Мицубиши Л 200" с шуменска регистрация, който криволичил по пътя и го спрели за проверка. След като спрял, водачът напуснал колата и избягал към близката гора, където се укрил.

След бързи действия на полицаите той е установен и задържан. Изяснена е самоличността му - 40-годишен от село Черна. При извършената проверка в автомобила му са намерени разчленен труп на елен, който бил поставен в найлонови чували, както и ловна карабина "Уинчестър" с пълнител и поставени три боеприпаси. Оръжието било регистрирано не негово име.

Мъжът е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. Трупът на животното е предаден на ветеринарен лекар за извършване на аутопсия. Образувано е досъдебно производство.

Полицейските проверки по линейния контрол продължават. Той е въведен като метод за превантивно въздействие и контрол и е една от разпоредените от министъра на вътрешните работи мерки за противодействие на пътния травматизъм, допълват от пресцентъра на полицията в Шумен.

Facebook коментари