Понеделник, 25 Септември 2023 г.

Модерно списание представи върнал се от САЩ млад архитект, със силистренски корени

В своя профил във Фейсбук почетният гражданин на Силистра Стоян Дечев - музикант и ръководител на самодейни състави, "издаде", че неговият внук Едуард Радев, който е млад архитект, завършил в САЩ, където дълги години живя с родители си, е бил представен на странициет на модерното "Списание 8". От визитната му картичка става ясно, че е учил при авторитетни специалисти в бранша в Ню Йорк, като за отбелязване е, че бил приет с пълна стипендия по време на обучението си.

Любопитна подробност е, че вече има опит от работа за подготовка на продукция за игрални и телевизионни филми на най-големи компании в камеството на артдиретктор и дизайнер. Бил е част от екипи и в други проекти през последните някомлко години, особено след завършване на образованието си през 2019 г. Майка му Елеонора е също дизайнер, завършила в САЩ и практикувала там професията си, която продължава и в България.

Архивът на блог ВЕРСИНАЖ припомня, че Едуард, който подобно на дядо си има и музикални заложби - примерно да свири на цигулка и акордеон, през 2013 г. е шампион по фехтовка на националния олимпийски шампионат за младежи на САЩ при при 17-21-годишните тогавашни надежди на страната на неограничените възможности, както наричат най-голямата държава "зад океана.

Facebook коментари