Понеделник, 26 Септември 2022 г.

5 Предимства на робота за тенис на маса

За тениса на маса и роботите

Роботът за тенис на маса е вече доказан и утвърден инструмент от тренировъчния процес в тениса на маса. Той е инструмент, с който можете бързо да напреднете, да изгаряте хиляди калории, да подобрите движението си крака и да затвърдите увереността си.

Каква е функцията на роботите за тенис на маса?

Основната функция на робота е да хвърля много топки през определен интервал. В зависимост от това дали срещу него застава дете, което затвърждава техника или по-опитен състезател, робота се програмира с каква честота, сила на въртене и изстрелване да се подават топките. Това повишава плътността на натоварването в тренировъчния процес. Също така роботът е и отлично средство за подобряване на техниката ни на работа с крака. Но за има полза от тренировката с робот( особено в случаите, когато искаме да "изгладим" нещо в техниката на ударите) е препоръчително да има и треньор, който да наблюдава дали изпълняваме технически правилно ударите.

динамика

Роботът е прекрасно средство за проверка на вашата бързина и издръжливост. При по- напреднали вече състезатели, той е първи помощник и в надграждането на бързина, издръжливост и взривна сила на долните крайници. Нагласяте програма на по-голяма честота и сила на ударите за по-продължително време и резултатите ви ще бъдат забележителни.

повишен интерес


Представете си , че един състезател тренира с робот. И в този момент го наблюдават деца и любители на тениса. Те ще се възхищават на лекотата, с която изпълнява ударите си и бързината , с която се придвижва. Със сигурност ще са любопитни да проверят собствените си умения и да поиграят и те с него. Ще го споделят с приятели колко е забавно да играеш срещу робот (може би ще се посмеят, че не успяват да улучат топчето)! Това ще привлече нови и нови желаещи. И кой знае- от тях може някой да стане бъдещ шампион!

добри състезатели

За да напредва един тенисист се нуждае от ежедневни и системни тренировки в продължение на години. Когато двама души тренират заедно неминуемо ( особено при по-начинаещи ) се допускат чести грешки- обикновено след 8-10 удара. С цел продължително разиграване , тренировките срещу робот върши чудесна работа. Ако с човек задържате топчето 7-8 до 10 удара, то робота може да ви даде 100 топки, които да изиграете една след друга.Това води до усещане за т.н. тренировъчна сигурност. Постепенно с израстването ви като тенисист и усвояването на повече удари ( над 20 удара, като не броим началния удар ) вие неминуемо осъзнавате колко много е допринесла тази машина за вашия напредък като добър състезател.

професионална екипировка

Роботът е необходим атрибут на всяка тенис зала или клуб. Това, че една зала е снабдена с професионален робот означава, че тя е има професионално и систематично отношение към спорта тенис на маса и съответно повишава престижа й.

ефективна тренировка

От всичко по-горе написано става ясно, че тренировките с робот са изключително полезни и ефективни и чрез него вие сте подобрили плътността на тренировъчния си процес. За всеки клуб по тенис на маса е препоръчително да разполага с робот. Той идва в помощ, както на треньорите при работа с подрастващи, така и при по-напреднали вече състезатели. Също така често се случва и любители, които нямат партньор да се възползват от услугите на машината. Те могат да се забавляват и експериментират различни удари и комбинации. Само за половин час игра с робот можете да смените 3-4 потни фанелки. Толкова е динамично и изморяващо да си партнираш с него. За 20 минути с робот все едно си пробягал 10 км.

Facebook коментари