Неделя, 01 Октомври 2023 г.

Силистренският театър ще представи на 21 септември комедията "Зевзеци" по Чудомир

Драматично-куклен театър-Силистра ще представи на 21 септември от 19.00 часа комедията от своя репертоар "Зевзеци" по Чудомир. "Цената на един билет е 5 лева, като намалението е по случай празника на Силистра - 14 септември, Кръстовден", обясни директорът на крайдунавския театър Златина Станева.

Режисьор на спектакъла е Невена Митева, музикалното оформление и хореография са дело на Стефан Станчев, а участват актьорите Станислав Георгиев, Михаил Незалзов, Мирослав Петров, Стефан Станчев, Александър Павлов, Мима Дапкова, Елена Кешишева, Илияна Крушева, Биляна Божкова-Коконова
"Зевзеци" е спектакъл по емблематични разкази от Чудомир. В него са съхранени колоритния старинен език на Чудомир. Пиесата разказва за живота в едно село, където битуват кой от кой по-изобретателни хора, способни да сътворят най-смешните и неповторими кукузлуци (майтапи). Кой ще се окаже най-големият мюзевирин (майтапчия) - Лъжлив Съби, Ламбо Кръчмата, Нено Сенегалеца, Баба Ната, Стана или Черна Гана? Действието се развива в кръчмата на Ламбо. Гарнирано е с танци, пластични етюди и много смях.

За информация, контакти и резервация на билети - 0876007795 или 0876007679.

Билети - при касата на Драматично-куклен театър Силистра, бивш Куклен театър, всеки ден от понеделник до петък от 9.00 до 18.00 часа.

Facebook коментари