Петък, 30 Септември 2022 г.

Фанданго изнасят концерт тази вечер в Силистра

Община Силистра кани жителите и гостите на града на 12 септември /понеделник/ 2022 година от 19.00 часа на площад "Свобода" на концерт на рок група "Фанданго" и на младите рок таланти от град Силистра, група "Графит".

Рок група "Фанданго" – поп – рок група ,създадена 1998г. от вокалиста Христо Стефанов / известен като Ицо Фанданго/. Има издадени три дългосвирещи албума и утвърдени хитове като: "Фанданго", "Миг от приказка", "Както преди", "Ваканция", "Пътувам", "Не мога без теб" и други. Има множество спечелени награди и статуетки през годините, а безспорния хит "Миг от приказка" влезе в учебниците по музика за 9 клас през 2018г. Групата е в четиричленен състав, китаристи: Йордан Йорданов и Детелин Йосифов – който е родом от Силистра, Симеон Попов – барабанист и фронтмена на групата Христо Стефанов, като към изпълненията винаги взема участие и Специалния гост певицата Силви Милен – с която имат и авторски проекти.
"Фанданго" е единствената група в България, която прави трибют на големите "The Rolling Stones".

Графит е тийн група създадена през 2019 г. в Силистра в "Рок бърлогата" на рок-ветерана Иван Неделчев. През 2021 г. групата участва на фестивалите July Morning – Тутракан и "Цвете за Гошо" – София. През юни, следващата година, групата записва пърата си песен – "Летя" по музика на Иван Неделчев, а текста е на групата и Боби Ейнджъл. По същото време Графит участват на Националния рок конкурс за ученически и студентски банди в Добрич и печелят първа награда в съответната възрастова група. На 10 септември взеха участие рок фестивала в Дулово.

Facebook коментари