Петък, 30 Септември 2022 г.

Тутраканската епопея описана в нова историческа книга

Тутраканската епопея на Добруджанския фронт в ПСВ влезе в нова книга "Ураганен огън. Епопеите при Тутракан и Добрич през 1916 г.".

Целта й е да възроди спомена за воинската доблест и за човешките добродетели на нашите предци. На 10 септември (събота) от 17 часа по телевизия Евроком предаването "Пътуващо читалище" е посветено на културно-историческото наследство на Тутракан и на предстоящите му перспективи.

Междувременно в профила "Исторически музей Тутракан" четем призива за дарения (Сметка "Архегет": KBC Банк, BG71RZBB91551012955050), отнасящ се до Мемориален комплекс Шуменци 1916: "Уважаеми жители и гости на Тутракан, скъпи посетители от близо и далеч на града на Българската бойна слава, обръщаме се към всички, които имат възможност и желание да се включат в дарителската кампания, организирана от Фондация "Архегет" и Инициативен комитет "Тутраканска епопея" за осъществяване на 360-градусова мултимедийна панорама, пресъздаваща епичния момент от превземане на Тутраканската крепост. Призоваваме с общи усилия да съхраним българския дух и история, и въпреки тежките времена да продължим да съграждаме за бъдните поколения в памет на онези, "които са знаели да мрат геройски за техното отечество".

По материала работи Йордан Георгиев

Facebook коментари