Вторник, 28 Май 2024 г.

Общинският съвет в Силистра ще отбележи с празнична сесия Кръстовден, но без почетен гражданин

По установена вече традиция, на 14 септември, Кръстовден - празникът на Силистра, местният общински съвет ще проведе тържествена сесия.

След приветствията и поздравленията, в дневният ред са включени:

Награждаване на Александър Николаев Колев – студент от четвърти курс, редовна форма на обучение, специалност "Педагогика на обучението по физика и информатика" във Филиал Силистра към Русенски университет "Ангел Кънчев", с наградата "Студент на годината" за 2022 г.;

Връчване на грамоти за участие в инициативата на Общински съвет – Силистра - "Заедно за цветна Силистра".

За първи път Силистра ще остане без почетен гражданин тази годината.

Протосингелът на Доростолска митрополия протопрезвитер отец Добри Чаков бе единствената кандидатура тази година за удостояването със званието "Почетен гражданин на Силистра". По традиция Общинският съвет гласува предложенията си по време на юлското заседание, а награждаването трябваше да се извършва на 14 септември – Кръстовден, празникът на Силистра.

Предложението бе направено от инициативен комитет от граждани, с председател кмета на село Калипетрово Никола Узунов. Свещеникът е дарител с дългогодишна общественополезна дейност за общността, с постоянен и изключителен принос и заслуги за развитието на града.Тази година отец Добри Чаков отбеляза и 50-годишнината от ръкополагането си за свещеник.

За да бъде избран за почетен гражданин на Силистра му бяха нужни 17 гласа "за" от общо 33. Но тайният вот отсъди - 14 "за" и 10 "против".

Facebook коментари