Сряда, 22 Март 2023 г.

За близо 7,5 милиона лева ще се поддържат пътищата през зимата в Силистренско

Отворени са офертите в обществената поръчка за зимно поддържане на пътищата в Северен централен район

Отворени са офертите в обществената поръчка за избор на изпълнители за зимно поддържане и възстановителни работи при аварийни ситуации по републиканските пътища в Северен централен район за зима 2022/2023, съобщават от пресцентъра на държавната институция. На 2 септември бяха отворени офертите за зимното почистване на автомагистралите "Хемус", "Тракия", "Струма" и "Марица", както и на републиканската пътна мрежа в районите за планиране - Северозападен, Североизточен, Югоизточен, Южен Централен и Югозападен район.

Обявените поръчки са по ускорена процедура, за да се подсигури предстоящия зимен сезон. Това се предприема, за да се минимизират рисковете републиканските пътища да останат без поддържане през зимните месеци, тъй като срокът за провеждането и завършването на откритата обществена поръчка с подписването на договор отнема минимум 6 месеца.

В обществената поръчка за Северен централен район са 5 областни пътни управления (ОПУ).

· За ОПУ Силистра отворената оферта е на "ПЪТПЕРФЕКТ-Т" ЕАД Индикативната стойност е 6 234 500 лв. без ДДС (7 481 400 лв. с ДДС) за поддържането на 506 км пътна мрежа.

Срокът за изпълнение на договорите по обявените ускорени процедури ще бъде не повече от 7 месеца. Индикативната стойност на обществените поръчки е определена съобразно бюджета на АПИ за поддържане на 20 000 км републиканска пътна мрежа.ПРЕСЦЕНТЪР

Facebook коментари