Неделя, 05 Февруари 2023 г.

Засилен интерес от институции и партии към честванията на Деня на Съединението в Силистра

Тържествена церемония за отбелязване на 137 години от Деня на Съединението се проведе в Силистра при засилен интерес от страна на институции и партии.

В сравнение с миналата година на церемонията бяха забелязани водачите и членовете на листите на по-големите партии, които се явяват на изборите за парламент, които ще се проведат на 2 октомври.

Кметът на Община Силистра д-р Юлиян Найденов, заедно със своя екип, областният управител инж. Николай Неделчев, зам.-председателят на Общински съвет Силистра г-жа Иванка Ташева, общински съветници, представители на политически партии и институции изразиха своята признателност към святото дело на Съединението като поднесоха венци и цветя пред паметника на Цар Борис ІІІ Обединител и пред паметната плоча, посветена на загиналите в Добруджанската епопея.
След церемонията, около втория шадраван, се проведе концерт на Ансамбъл "Ритъм" при Народно читалище "Св. Св. Кирил и Методий – 1966" с председател Росен Атанасов. Концертът завърши с "Всенародно празнично хоро за единение" - инициатива на Сдружение Туризъм.

Facebook коментари