Четвъртък, 08 Декември 2022 г.

Силистренката Николинка Енчева: Не е вярно, че човечността и добротата при хората е изчезнала

Човечността и добротата не са изчезнали. Те nе са мит, както се предполага в днешно време.

Жена от Силистра разказа какво е преживяла на пазара в центъра. По думите й тя е загубила съзнание, но за щастие е попаднала в добри ръце - буквално и преносно. Според нея не е правилно да се отписват добрите качества у хората все още, въпреки негативните новини, които виждаме всеки ден.

Това е нейния разказ в една от местните групи в социалната мрежа:

Вчера по обяд пазарувах и изведнъж ми прилоша,не знам как и какво се случи,аз нямам някакви сериозни заболявания,но в последно време минах през стресови състояния и навярно горещите часове са повлияли, получила съм припадък и нищо не си спомням,когато дойдох в съзнание, бях заобиколена от много хора и всеки помагаше, кой с вода,някой ми разтриваше ръцете.....после дойде линейката с две млади момичета и също като по филмите още на самото място започнаха разни процедури, включване на система, успокоителни думи, чух име-Дамян, който ме пренесе внимателно до линейката!

Благодаря Ви от сърце,в спешния център, макар и с леко смъмрене, къде съм хукнала в тия горещени, а пък са и много прави, сестричките и тяхните имена не знам, направиха всичко необходимо, за да се стабилизирам! Хиляди благодарности на всички тези хора, повярвах, че добрината в хора не е изчезнала!!!, написа Николинка Енчева.

Потребители се съгласиха, че доброта все още има и се надяват и занапред да има още такива примери.

"Дано има все повече добрина, хора много, но добрина рядко се среща днес!", отчете Младенка Добрева.

"Добрината е качество на човека,което трябва да се цени.Дано да има по вече хора,които да помагат в труден момент", добави Гинка Д.

Публикацията е харесана до момента над 1100 пъти и е събрала 45 подкрепящи коментара.

Снимка от Facebook.

Facebook коментари