Понеделник, 26 Септември 2022 г.

Шестцифрено дарение за силистренската болница

Впечатлен от ремонта на Детско отделение, уважаван силистренец управител на няколко търговски дружества включително и "Поларис 8" също реши да подкрепи лечебното заведение в родния си град като отдели част от средствата предназначени за социалната им програма, съобщиха на сайта на МБАЛ-СИЛИСТРА.

До дни се очаква болницата да получи първия от общо 5 транша на обща стойност 100 хил лв целево финансиране за ремонтни дейности.

Целта на дарението е подобряване на качеството на предлаганите услуги в лечебното заведение, като преди всеки следващ транш ще бъде представен точен отчет за изразходените средства.
Дарителят с гордост заявява, че ще помогне с каквото може на ръководството да изведе МБАЛ Силистра до челни позиции в страната спрямо другите областни болници и че това е първото от серия запланувани от него дарения с подобен размер.

Достъпът до здравни услуги е един от основните фактори, който задържа населението и респективно бизнеса в даден град , затова той смята, че инвестициите именно в този отрасъл се отплащат многократно.

Facebook коментари