Понеделник, 04 Март 2024 г.

Поради незаконно строителство събарят пешеходният подлез и огражденията на мола в Силистра

Заповед за събаряне на рампата на мола в Силистра и огражденията около него е получила община Силистра, като собственик на земята под незаконния строеж. Това стана ясно от днешната извънредна пресконференция дадена от общинска администрация. На нея присъстваха зам.-кмета Веселин Андреев, главния архитект на Силистра Огнева, Росен Костов, председателя на Общински съвет – Силистра Александър Сабанов и председателя на комисията в съвета Руфи Мустафа.
На 14 април тази година в общината е получена заповед с дата от 19.03.2011г., в която се изисква да премахнат незаконен строеж "Пешеходен подлез и стоманена пасарелка към нея, находяща се под част от улица "Гено Чолаков". Заповедта е връчена освен на собственика на земята – община Силистра и строителя – "ГБС" – Варна. Констатациите на държавния орган е, че строежа е изпълнен без изискваните строителни книжа в нарушение на Закона за устройство на територията.
Зам-кмета Андреев обясни на събралите се журналисти, че посочените в основанието на заповедта липсващи документи се дължи на факта, че строителния обект се намира на територията на археологически обект. Относно заповедта на РДНСК, той заяви готовността на общината да я обжалва пред Административен съд. На днешната пресконференция, въпреки изричната покана от общината, не присъства представител на РДНСК.

Facebook коментари