Събота, 03 Юни 2023 г.

РИК-Силистра отсече: Надежда Бобчева е водач на листата на "Демократична България"- Обединение

Във връзка със вчерашния казус - кой е водач на листата на "Демократична България"- Обединение в Силистра Районото избирателна комисия излезе с окончателно становище:

Постъпило е в РИК - Силистра Предложение по чл. 255, ал. 1 от ИК (Приложение №59-НС от изборните книжа ), подписано от Атанас Петров Атанасов и Христо Любомиров Иванов – съпредседатели на Коалиция "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ-ОБЕДИНЕНИЕ", заведено във Входящ дневник под № 44-НС от 30.08.2022 г. и във Входящ регистър на кандидатските листи за участие в изборите за народни представители на 2 октомври 2022 г. (Приложение № 82-НС от изборните книжа) под № 23-НС от 30.08.2022 г, в 10.05 ч.

Към същото са приложени следните документи:

Заявление –Декларация от кандидатите (Приложение № 61 от изборните книжа ) – 5 бр.;

Пълномощно от Атанас Петров Атанасов и Христо Любомиров Иванов - съпредседатели на Коалиция "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ-ОБЕДИНЕНИЕ". Налице са изискванията на чл. 255, ал. 1 от ИК за регистрация на кандидатска листа на Коалиция "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ-ОБЕДИНЕНИЕ" в изборите за народни представители на 2 октомври 2022 г.

На основание чл.72, ал.1, т. 1 и т.8, във връзка с чл. 255 от Изборния кодекс, Районна избирателна комисия - Силистра

РЕШИ:

I.Регистрира и обявява кандидатската листа за народни представители в Изборен район № 20 - Силистренски на Коалиция "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ-ОБЕДИНЕНИЕ", както следва:

1. Надежда Друмева Бобчева
2. Румен Николов Жеков
3. Стефан Железов Железов
4. Красимир Георгиев Георгиев
5. Чавдар Димитров Куманов


Надежда Бобчева е родена в Силистра, завършила е УНСС със специалност "Финанси". Притежава магистърска степен по управление на градовете от съвместната програма на Университет Еразмус – Ротердам и Институт по жилищна политика и градско развитие – Ротердам, Нидерландия. Голяма част от професионалния й опит е свързан с работа в общинската администрация. Заемала е различни длъжности (експертни и ръководни), а понастоящем е заместник-кмет на Район Оборище в София. Два мандата (2011-2015 г. и 2015-2019 г.) е общински съветник в Общински съвет – Силистра.

Facebook коментари