Сряда, 30 Ноември 2022 г.

На 7 септември Силистра ще преживее "Нощ на литературата"

На 7 септември за единадесети пореден път любителите на европейските преводни книги в 18 населени места у нас ще се срещнат в Нощта на литературата, съобщават организаторите от Столична община и фондация "Детски книги".

Инициативата се провежда от 2012 г. и цели да популяризира добрата европейска литература. В т. нар. "читателски гнезда" в цялата страна известни личности четат един и същи откъс от една и съща книга на всеки 30 минути – от 18:00 до 21:30 ч. на 7 септември. Литературните маршрути тази година ще се разгърнат в София, Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Добрич, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Пловдив, Русе, Силистра, Стара Загора, Шумен и село Чавдар.

Организатори на събитието са Австрийско посолство, Посолство на Белгия, Гьоте-институт, Посолство на Дания, Европейската комисия, Посолство на Ирландия, Институт "Сервантес", Италиански културен институт, Британски съвет, Полски институт, Институт Камойш, посолство на Румъния, Културно-информационен център на Република Северна Македония, Посолство на Словения, Посолство на Украйна, Институт "Лист", Чешки център, Посолство на Швейцария, Посолство на Швеция, Столична община и фондация "Детски книги".

Нощта на литературата 2022 е част от Календара на културните събития за 2022 г. и се провежда с финансовата подкрепа на Столична община.

Facebook коментари