Петък, 30 Септември 2022 г.

Най-бързите колоездачи от маршрута "Дунав Ултра" преминаха през Силистра 24 часа след своя старт

На 28 август в град Видин беше даден стартът на най-популярния веломаршрут в България – "Дунав Ултра". Точно 160 колоездачи поеха по трасето, обединявайки лично предизвикателство с обща кауза – популяризиране на населените места по поречието на река Дунав и Добруджа.

"Дунав Ултра – Реката, Добруджа и морето 2022" е едновременно спортно предизвикателство и начин колоездачите да популяризират региона. Маршрутът следва северната граница на страната, преминавайки по поречието на река Дунав, през Добруджа, завършвайки в село Дуранкулак на Черно море.

Преходът е индивидуално предизвикателство за всички участници, обединени в каузата за популяризиране на над 110 населени места в България, през които преминава маршрутът.

Само ден по-късно, днес, през град Силистра са преминаха първенците в колоездачния тур. Георги Попгеоргиев и Богдан Кирчев от Пловдив се движиха първи с равни времена и бяха пред знамето на "Дунав Ултра". На тях им е трябвало около 24 часа след своя старт в град Видин да стигнат до Силистра. При това, двамата отбелязаха, че са почивали само четири часа през нощта.

Facebook коментари