Четвъртък, 07 Декември 2023 г.

БДЖ осигурява допълнителни вагони на влакове за превозване на велосипедите на "Дунав Ултра"

БДЖ ще осигури допълнителни вагони на влакове от София и Русе към Видин за превозване на велосипедите на участниците, които ще се включат в колоездачния преход "Дунав Ултра". Това съобщиха от пресцентъра на железопътния превозвач. БДЖ е партньор на инициативата и тази година.

Тази вечер влакът от Русе ще потегли с допълнителен вагон, а в събота сутринта бързият влак от София за Видин ще замине от Централната гара в столицата с два специализирани вагона. Към композицията ще бъде добавен допълнителен вагон със седящи места.

След пристигането си във Видин участниците във велопохода ще се отправят към крепостта "Баба Вида", където ще се състои промосъбитието на тазгодишната инициативата: "Дунав Ултра – реката, Добруджа и морето". Там ще бъде даден символичният старт на прехода. Тази година в инициативата, освен от България, отново ще се включат участници от Румъния и други европейски държави.

Маршрутът на "Дунав Ултра" свързва най-северозападното с най-североизточното населено място на страната (с. Куделин и с. Дуранкулак). Траекторията му преминава през или в района на 119 населени места - 17 града и 102 села. Събитието няма състезателен характер. По време на прехода всички колоездачи стартират заедно, но всеки е свободен да следва свой собствен план за преминаване, собствено темпо и съответно - скорост. Всеки желаещ да се включи, може да започне своето пътуване от произволно избрана точка по маршрута. БДЖ предоставя възможности за превоз на велосипеди с влак до други градове по маршрута на прехода, освен Видин, - Лом, Черквица, Свищов, Русе и Силистра.

Facebook коментари