Събота, 02 Декември 2023 г.

Воден ад в Кайнарджанско, обявиха бедствено положение

Бедствено положение е обявено днес в селата Зарник, Светослав и Добруджанка на община Кайнарджа.

Снощния пороен дъжд е предизвикал поражения в няколко населени места, намиращи се на територията на област Силистра, съобщават от местната администрация.

"Няма пострадали хора", заяви за КВОРУМ зам.-кметът на Община Кайнарджа Мая Бочева.

Проливният дъжд е започнал малко преди полунощ и е продължил около три часа. Частично са разрушени мостовете в селата и части от уличната настилка, увредени са електрически стълбове. Има наводнени къщи и съборени огради. По предварителни данни е унищожена и част от реколтата, има пострадали селскостопански животни.

Доста засегнат е единия от двата моста в село Добруджанка, като другия е с по-малки поражения по него и от общината се надяват да го ремонтират със собствени сили. В село Светослав също е засегнато мостовото съоръжение, където е отлепена асфалтовата настилка.

Областно пътно управление разчиства пътя Кайнарджа-Зарник-Добруджанка, който е бил под вода по време на бурята.

Въпреки подкопаните електрически стълбове, ток има във всички населени места в общината, а екипи на Енерго Про ги укрепват в момента.

Лек автомобил е изгорял вечерта на разклона за село Зарник. След като е била залята от водата, ел.инсталацията му дава на късо и колата изгаря напълно в дъжда.

Няколко закъсали в калта автомобила са вече издърпани от помощна техника.

Най-тежка е била ситуацията в село Зарник, където водата се е покачила с 1,5 метра и е наложило част от хората в него да се евакуират.

Facebook коментари