Сряда, 29 Ноември 2023 г.

Пети нов кораб се готви да издигне български флаг под контрола на силистренец

Силистренец управлява българска инвестиция за над 200 милиона щатски долари в Китай.

Инж. Радослав Трендафилов представлява Параходство БМФ АД в най-бързо развиващата се икономика в света и управлява проект за строежа на 8 кораба за насипни товари. Той ръководи изнесения офис за контрол на строителството на новите кораби на Параходството в Китай.

На 20 август 2021 г. в китайската корабостроителница Jiangsu New Yangzi Shipbuilding Co. бе вдигнат флага на първия от поръчаната от Параходство БМФ АД нова серия от осем 32 150-тонни кораба за насипни товари. Кръстницата на кораба бе съпругата на силистренеца г-жа Снежина Трендафилова, която му даде името "Ком".

По време на ходовите изпитания новопостроеният кораб показа отлични ходови и експлоатационни характеристики. Той е лейкър (lake fitted bulk carrier), като с това Параходство БМФ поставя акцент във флота си, планирайки увеличаване този тип кораби до 16 и утвърждаване позициите си на този пазар. Кораб "Ком" е построен по изцяло нов проект, съобразен с най-новите изисквания за ефективност и опазване на околната среда. Проектът е разработен от водещите корабни дизайнери и екип на Параходство БМФ АД.

На 24 септември 2021 г., бе вдигнат флагът на втория от поръчаната от Параходство БМФ АД нова серия тип "лейкър". Кръстницата на кораба бе г-жа Чен Тао - вицепрезидент на Bank of China, WUXI Branch, му даде името "Богдан". Строителството на кораба е финансирано с помощта на Bank of China.

На 14.02.2022г. В китайската корабостроителница бе вдигнат флагът на третият пуснат на вода от общо осем поръчани плавателни съда - "Перелик".

Строителството на бълкера е финансирано с помощта на Bank of China, а наблюдаващата го класификационна организация е DNV.

На 20 юни 2022 г., бе вдигнат флагът на четвъртия от поръчаната от Параходство БМФ АД нова серия от осем 32 150-тонни кораба за насипни товари, тип "лейкър". Четвъртият кораб (след "Ком", "Богдан" и "Перелик") получи името "Верила" (VERILA - на снимката) , с което той стана трети в историята на компанията с това име.

В китайската корабостроителница Jiangsu New Yangzi Shipbuilding Co. приключват довършителните дейности по петия кораб от серията "Ком". Той ще получи името "Вежен" (VEZHEN).

Facebook коментари