Четвъртък, 22 Февруари 2024 г.

Четири нови легла са дарени на Кризисен център - Силистра

От профила във Фейсбук на живеещата в село Българка британка Бернадет Легет, която се занимава с благотворителност от години по адрес на различни социални групи, сайта ВЕРСИНАЖ разбира, че е получена доставката с 4 нови легла за Кризисен център – Силистра, който като социална услуга е на Женско сдружение "Екатерина Каравелова".

Това е благодарение на събраната в рамките на три дни благотворителна разпродажба, осъществена наскоро в центъра на град Силистра със съдействието на Общинска администрация, предоставила една от дървените къщи.

Г-жа Легет отбелязва също: "Имаме необходимост от още 4 легла и се надяваме да съберем средствата на 14 и 15 септември", когато явно акцията ще продължи.

Юристката на Сдружението Галя Иванова уточнява: "От базара събрахме близо 880 лв. Бернадет изцяло пое организацията и провеждането на базара. През септември ще има пак базар - ще се постараем да съберем средства за още 4 легла и да подменим всички стари. Организатор е пак Бернадет, която за целта вече е говорила с общината".

Facebook коментари