Сряда, 14 Април 2021 г.

Вече веднъж седмично ще може да се спи във влака Силистра-София

Информация областна управа

Влакът "Силистра-София" ще има спален вагон веднъж седмично. До компромисното решение се стигна след серия контакти между областния управител д-р Владимир Янков и ръководството на БДЖ-Пътнически превози" –София.
В средата на месец май, Областният управител бе уведомен от началник гарата в Силистра Веселин Иванов, че спалния вагон на бързия влак е спрян за неопределено време. В резултат на сигнала, д-р Янков потърси съдействие от ръководството на БДЖ-Пътнически превози" ЕООД, с молба да бъде преразгледана въведената анти-кризисна мярка.
В становището си по проблема, д-р Владимир Янков изрази сериозното си безпокойство, както от намаления брой на вагоните пътуващи в състава на влака, така и от включените два безкупейни вагона, които са "твърде неудобни за пътуване на дълги разстояния, от възрастни хора, деца и гора с увреждания".
Д-р Янков изразява надежда, че ръководството на БДЖ ще вземе под внимание факта, че през зимния сезон климатичните условия в Североизточна България са много тежки и железопътният транспорт се оказва единственият възможен за придвижване на населението.
Областният управител настоява да се спазва утвърденото разписание на влаковете и да не се лишава населението от спален вагон.
В областна администрация се очаква официалното становището на ръководството на БДЖ, по отношение по-нататъшната политика на железниците.
Междувременно, днес (01.06) Областният управител получи уверения от ръководителя на дирекция "Пътнически превози в БДЖ Любомир Иванов, че веднъж седмично влакът Силистра-София ще пътува със спален вагон.
Графикът на влака със спален вагон е:
Всеки Вторник – тръгване от София в 21:20 ч.
Пристигане в Силистра – сряда сутринта в 7:20 ч.

Всяка сряда – тръгване от Силистра в 20:55 ч.
Пристигане в София – четвъртък сутрин с 7:20 ч.
Още днес (1 юни – Вторник) влакът от София за Силистра ще бъде със спален вагон.

Facebook коментари