Сряда, 19 Юни 2024 г.

Млад силистренски баскетболист се включи в благотворителна мисия за каузата на Спешъл Олимпикс България

Младият силистренски баскетболист Михаил Калинов от "Доростол" се включи в благотворителна мисия за каузата на Спешъл Олимпикс България.

Играчите от няколко отбора от Европейското първенство за момчета до 16 години, Дивизия Б, в София участваха в благотворителната мисия.

Вчера баскетболистите от отбора на Спешъл Олимпикс бяха специални гости на шампионата, като гледаха драматичната победа на българските "лъвчета" над Исландия с 66:64. На почивката атлетите с увреждания показаха и умения в играта с баскетболната топка.

За първи път това лято ФИБА ​​Европа лансира нов проект, който се казва "Повече от баскетболист" и обхваща всички европейски първенства за подрастващи. Инициативата на европейската централа e на европейските първенства играчите от участващите отбори да дарят екип или тениска за социална кауза в страната домакин. Така баскетболистите развиват чувство за социална отговорност и участват в обществените дейности.

Днес тениски, дарени от баскетболистите от няколко страни, получи Марияна Борукова, координатор на Спешъл Олимпикс в България. Те бяха връчени от Радмила Търнър, ръководител на отдела за национални федерации и младежки баскетбол във FIBA ​​Европа.

Борукова ще разпредели получените тениски на спортистите от Спешъл Олимпикс в страната.

Президентът на Българската федерация баскетбол Георги Глушков пък беше приготвил още една изненада за баскетболистите от специалния отбор - официален екип на националния отбор по баскетбол за всеки състезател, показал уменията си в зала "Универсиада" днес.

Facebook коментари