Понеделник, 06 Февруари 2023 г.

"Ангели за България" осигурява безплатни медицински прегледи в Силистренско

Представители на благотворителната организация на българите в чужбина "Ангели за България" провеждат безплатни медицински прегледи в десет населени места в силистренска област. Това съобщиха за БТА от Женско сдружение "Екатерина Каравелова", което е партньор на благородната кауза.

От "Ангели за България" осигуряват възнаграждението на екип от лекар, шофьор и социален работник, разходите за гориво, лекарства и консумативи. Всеки един преглед ще съдържа измерване на кръвно налягане, преслушване на гърдите, ЕКГ, тест за кръвна захар, измерване на сатурация, преглед на гърло, изслушване и взимане под внимание на оплакванията на пациента, предприемане на последващи действия.

"В българските села липсва медицински персонал от над 20 години. Лошата инфраструктура, липсата на транспорт, ниските пенсии и изселването на младите хора към градовете, превърнаха възрастните хора в жертви на неадекватното управление", посочват от благотворителната организация.

Прегледите ще продължат до края на август.

"Ангели за България" е благотворителна организация, създадена във Великобритания от родолюбиви българи, които вярват, че могат да помогнат на нуждаещи се в родината им.

Facebook коментари