Понеделник, 03 Октомври 2022 г.

Силистренската болница закупи най-модерния лазер в областта на урологията

От ръководството на "МБАЛ-Силистра" АД и екипа на отделение по Урология с началник Д-р Венцислав Стоев съобщиха за най-новия здравен проект на болницата.

От месец август 2022 г. лечебното заведение вече разполага с последно поколение лазерна система за литотрипсия ( миниинвазивно безкръвно разбиване на камъни в бъбреците). Системата е произвдство на Quanta System - водещ италиански производител на медицинска апаратура. Компанията е представена в 156 страни в целия свят и е лидер в производството на лазери за литотрипсия и третиране на меки тъкани, като машините разполагат с най-иновативни софтуерни разработки, позволяващи на лекарите да извършват множество процедури по лесен и безопасен начин, съкращавайки болничния престой на пациентите. В нашата страна единствено водещи болници работят с подобна апаратура.

На 21 август ще бъде поставено началото на модерното лечение на бъбречно-каменната болест в област Силистра , като новата дейност ще бъде стартирана съвместно с международно известния уролог и началник на Клиниката по урология в "Аджибадем Сити Клиник болница Токуда" Проф. Давидов.

Четирима силистренци ще имат уникалния шанс да бъдат оперирани от такъв съвместен екип с толкова модерна техника на място в нашия град. Любопитен е фактът, че първата лазерна операция на простата в България е извършена през 2008 г. в болница "Токуда" именно от Проф. Калоян Давидов.

За изминалите 15 години Проф. д-р Давидов и неговият екип са направили над 2500 лазерни операции на простата, което го прави не само основоположник, но и първенец в урологичната лазерна хирургия у нас. Целта на новия ни проект е ежемесечно при наличие на подходящи пациенти виден специалист от страната да посещава като гост оператор Урологията в град Силистра.

Екипът ще посрещне и желаещи пациенти от близките райони на Република Румъния.

Освен с последен модел техника отделението вече разполага и с напълно обновена операционна зала.

Facebook коментари