Понеделник, 25 Септември 2023 г.

Черен юли по пътищата в Силистренско отчете полицията

Усложнена пътнотранспортна обстановка през юли, за жалост с много тежки последствия, отчитат от сектор "Пътна полиция" при ОД на МВР-Силистра.

Само за месец на територията на областта са станали 35 катастрофи, от които 13 тежки с трима убити и 15 ранени. В сравнение със същия период на миналата годината, черната статистика бележи драстично увеличение – тогава произшествията са били 34, от тях 8 са били тежки с един загинал и 8 пострадали.

Всички инциденти на пътя през предходния месец са станали поради извършено нарушение от страна на водачите.

Причината за допускане на 9бр. от общо 13бр. катастрофи през месец юли е движение с несъобразена скорост, като при едното от тях е констатирана и втора причина- неправоспособност, 2бр. са поради отнемане на предимство на друго МПС и 2бр. са поради неправилно движение назад.

Прави впечатление, че са пострадали три лица над 65-годишна възраст, а именно на 70г., 72г. и на 82г. възраст, като няма такива от 0 до 18 години.

Едно от пострадалите лица-леко ранено /на 70г./ е в качеството си на водач на ИЕПС, който е блъснат от МПС движещо се назад.

Второто лице /леко ранено/ е в качеството си на пътник в МПС, а ПТП е от вида сблъскване между МПС странично с причина несъобразена скорост.

Третото лице /тежко ранено, на възраст 72г./ е в качеството си на пешеходец, който е блъснат от МПС движещо се назад.

Най-рисковите пътни участъци в област Силистра са път II-21 /Силистра-Русе/, който бе определен през месец юни 2022г. и за допълнителни рискови участъци са определени пътища от трети клас между малки населени места и в частност път III-216 /с.Ситово- с.Добротица/.

Facebook коментари