Сряда, 07 Юни 2023 г.

Успешно начало за 16-годишните "Лъвчета" в София

Националният отбор за момчета до 16-годишна възраст стартира с победа участието си на Европейското първенство в Софи, Дивизия Б.

Тимът, воден от Юлиян Аладжов и Румен Шопов води през цялото време и резонно победи Швейцария в първия си мач в зала "Универсиада".

Нашите бяха по-добрият тим на терена и в началото на последната четвърт авансът им бе цели 15 точки, но в края швейцарците се опитаха да направят обрат, който доведе до стопяване на разликата на 6.

Александър Гавалюгов бе топ-реализатор на "лъвчетата" с 26 точки, като реализира 5 от 13-те си стрелби за 3 точки. Той беше 5 от 6 при стрелбата си за 2 точки. За 28:24 минути на паркета гардът записа още 3 борби и 4 асистенции. 14 точки реализира Станислав Хинков, Александър Жилев се отличи с 10 борби и 3 чадъра. 11 точки добави Теодор Трифонов.

Михаил Калинов от Доростол получи само 11:36 минути игрово време, но успя да вкара 3 точки. Гардът от Силистра записа още 1 борби и 2 асистенции, една от която вдигна залата на крака. Мишо добави и три успешни кражби на топка към доброто си представяне.

Утре българите почиват, а в събота излизат срещу силния тим на Исландия, който днес се разправи с Люксембург с 90:49.

Facebook коментари