Сряда, 30 Септември 2020 г.

Агенцията по безопасност на храните ще дари 460 кг. пилешки бутчета на социални заведения в Силистренско

Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) дарява общо 16 тона дълбоко замразени пилешки бутчета, съобщиха от обляастната управа. Месото, със съдействието на Министерството на труда и социалните грижи, ще бъде разпределено между 263 социални заведения в цялата страна, в това число – домове за деца лишени от родителска грижа, домове за деца с увреждания и домове за стари хора.
460 кг. от общото количество, са предназначени за социални заведения в област Силистра. Директорът на регионалната дирекция "Социално подпомагане" в Силистра Анелия Василева съобщи, че пратката се очаква на 15 април и вече се уведомяват директорите на специализираните институции.
Количеството е предназначено за 7 социални заведения в областта – домовете за стари хора в Силистра, Алфатар и Тутракан, Домовете за деца, лишени от родителски грижи в с. Малък Преславец и "Димчо Дебелянов" –Силистра; Дом за възрастни хора с психични разстройства в с. Правда, общ. Дулово и Дом за възрастни хора с физически увреждания в с. Айдемир, общ. Силистра
Дълбоко замразеното пилешко месо е конфискувано след проверка по сигнал на 17 март 2011 г., от служители на Областна дирекция по безопасност на храните - Пловдив, съвместно със служители на РПУ – Пловдив.
След конфискацията, месото е изследвано в акредитирана лаборатория на БАБХ, където e установено, че е годно за консумация. Поради това ще бъде дарено в 263 социални заведения, в които са настанени близо 17 000 души.

Facebook коментари