Петък, 12 Август 2022 г.

Нова организация на движението по пътя Силистра- Русе в района на Мартен

След като министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев обяви вчера в Русе, че се предвижда да се разтовари трафикът от камиони към Дунав мост с разпределянето им за изчакване извън населените места в съседните области, стана ясно, че това всъщност е допълнителна мярка.

От Областна администрация съобщиха след срещата, че са запознали министъра с предложението за реоргранизация на движението между Русе и Мартен.

"Министър Демерджиев ще разгледа предложението и в следващите дни той също ще даде своето становище, като към момента изрази съгласие с него", казаха от областната управа.

Проектът за въпросната реорганизацията вече е готов и предстои от община Русе да изработят съответните пътни знаци.

Държавните институции възнамеряват да направят двупосочно платното в посока от Русе към Мартен от Зона "Тегра" със забрана за спиране на моторни превозни средства и в двете посоки. Същевременно двете ленти на платното в посока от Мартен към Русе, в участъка от пътен възел "Тегра" до кръговото на Индустриална зона, да се използват изцяло за подреждане на чакащите камиони. То ще бъде напълно затворено за останалите участници в движението.

Дейностите като полагане на маркировка и евентуално асфалтиране в зоните, където ще има премахнати мантинели, ще бъдат извършени от Областното пътно управление. Работи се и по изграждането на кръгово кръстовище на първия разклон за гр. Мартен.

снимка: Областна администрация Русе

Facebook коментари