Вторник, 07 Февруари 2023 г.

Приключва пълното преобразяване на Детското отделение в МБАЛ – Силистра

Приключва реновирането на Детското отделение в МБАЛ – Силистра, съобщиха от ръководството на лечебното заведение. Оттам допълват, че ремонтът е не просто поредният проект, а част от мисията по възстановяване и модернизиране на цялата болница.

В отделението вече са поставени нови стенни облицовки и специализирана подова настилка, изградени са 11 нови санитарни възли и са ремонтирани всички стари. Закупени са нови климатици, изцяло обновени са електрическата, ВИК и парната инсталации. Изградени са нов приемен кабинет и нова чакалня за пациенти, както и нова пожарна инсталация. Доизградена по сходен образец е неизползваема досега пристройка към отделението с цел използването ѝ като Ковид сектор или допълнителни стаи според необходимостта.

Ремонтът е осъществен почти изцяло със собствени средства и усилия, като с помощта на дарители са закупени 5 климатика, както и нов ехограф, веноскоп и пациентски монитори.

Като допълнение към всичко това, по проект "Светулка" на фондация "За доброто", отделението получи нови легла и друга мебелировка за болничните стаи. Представители на фондацията изрисуваха всички стени в отделението с мотиви от джунглата, като с това допринесоха за комфорта на малките пациенти и промениха облика на болничното звено.

"Тук ни доведе един изключително добър ремонт на детското отделение. Нашият проект "Светулка" е с цел да озари всички детски отделения, така че те да бъдат едно комфортно, добро място за децата, за да се възстановяват добре. Искаме да избягаме от това болницата да е страшното място за лекуване, а да бъде прекрасно, изрисувано, да бъде светло, дружелюбно, да има кътове за игра и лекуването да е един по-приятен процес. Това, което правим ние, е да внесем този детайл, за да могат децата да са щастливи, а не да се страхуват от болничния престой", каза Ваня Караджова от фондация "За доброто".

Очаква се реновираното отделение да бъде официално открито в средата на месеца.

Facebook коментари