Петък, 12 Август 2022 г.

В Силистра тече Седмица на кърменето

За поредна година в Силистра ще се проведе Седмица на кърменето от 1-ви до 7-ми август. Седмицата е част от едноименната световна инициатива и включва събития и срещи в обучение и подкрепа на майките и бебетата за преодоляване на трудностите в кърмаческия период.
Кърменето е най-добрият и здравословен начин за хранене на новородените. Освен че е естествен, той е и икономически изгоден.

Регионална здравна инспекция в Силистра, подкрепяйки кърменето, се включва в организираната среща с Национална Асоциация "Подкрепа за кърмене" и Училище за родители "Що е то?" в Световната седмица на кърменето 1-7 август.

От там канят всички бременни, кърмещи и бъдещи родители на организираната кампания в подкрепа на кърменето.

Място: Регионална библиотека "Партений Павлович" гр. Силистра, ул. "Симеон Велики" 44

Ден и час: 05.08.2022 г. от 10.00 часа

Теми: Подготовка за кърмене по време на бременността; Кърменето през първия месец; Отбиването-кога и как.


Организатори: Национална Асоциация "Подкрепа за кърмене", Училище за родители "Що е то?" и Регионална здравна инспекция – Силистра.

Според препоръки на Световната здравна организация бебетата до 6-месечна възраст трябва да се хранят само с естествена храна - кърмата. Тя е чиста течност, която човешкото тяло е устроено да произвежда за изхранването на човешкото бебе. След тази възраст поради нарастващите нужди на младия организъм постепенно той започва да се захранва, но кърменето трябва да продължи до 2 годишна възраст, каза Елена Гвоздейкова. "Според едно проучване на Катлин Делауер, в зависимост от това, кога поникват зъбите, естествената възраст в която трябва да приключи кърменето е между втората и четвъртата година.", допълни събеседничката

Facebook коментари