Сряда, 05 Октомври 2022 г.

Деня на градинаря се проведе в алфатарското село Цар Асен

За поредна година празник по повод Деня на градинаря се проведе в с. Цар Асен. Организатор е кметство с. Цар Асен с подкрепата на кмета на община Алфатар д-р Янка Господинова.

И тази година градинари от цялата община са обединили творческите си възможности вдъхновени от лятното многообразие и плодородие, показаха с гордост произведената от тях земеделска продукция. За изработването на уникалните фигури и форми е използвано всичко, което може да бъде открито през сезона. Бяха изработили прекрасни експонати от плодове и зеленчуци традиционно отглеждани в нашия край.

От сръчните ръце на участниците бяха направени пити, хляб, баници. Старанието в изработката на всичко, което може да се направи от брашно си пролича в голямото разнообразие от красота, традиция и българщина.

Участие в празника взеха 320 представители на всички читалища и пенсионерски клубове на територията на община Алфатар, ЦНСТПЛПР1 Алфатар, ЦНСТПЛПР2 Алфатар, ЦНСТПЛПР3 Алфатар, ДСХ Алфатар, ЦНСТ1 и ЦНСТ2, КЦД Алфатар, ЗС Цветанка Стоянова, ЗС Севдалин Георгиев, гости от с. Межден, с. Бабук и с. Одринци.

Кметът на община Алфатар д-р Янка Господинова поздрави всички участници за въображението и творчеството, с които са изработили своите красиви шедьоври и отбеляза, че с всяка изминала година изложбата става все по-богата, пъстра и красива.

Facebook коментари