Сряда, 29 Май 2024 г.

Кой какво свърши от силистренските депутати в отиващото си 47-мо Народно събрание

Последните дни на отиващото си 47 Народно събрание равносметката от работата на четиримата силистренски депутати може да бъде открита на страницата на парламента.

От нея става ясно че първенец сред колегите си по внесени предложения и питания е Ивелин Статев от ГЕРБ/СДС с 13 предложения за решения, но без да е вносител на законопроекти. Той е задал 8 въпроса по време на парламентарния контрол към общо 4 министри.

Следващ по активност е Джевдет Чакъров от ДПС, той е направил три предложения за решения, но й е вносител на един законопроект - Законопроект за изменение и допълнение на Кодекса за социално осигуряване. Задал 9 въпроса по време на парламентарния контрол към общо 2 министри.

Другият представител на ДПС от Силистренско Гюнер Ахмед е направил 4 предложения за решения, без да е вносител на законопроекти. Задал е 7 въпроса по време на парламентарния контрол към общо 3 министри.

Стоян Георгиев от Продължаваме промяната е вносител на един закон - Законопроект за противодействие на корупцията. Не е внасял предложения за решения и е задал два въпроса по време на парламентарния контрол към 2 министри.

Равносметката от работата на 47-ия парламент за 8 месеца са приети 69 закона.

Facebook коментари