Неделя, 07 Август 2022 г.

Силистренските Маша и Мечока ще зарадват децата на фестивала "Лято, кукли и приятели"

"Маша и Мечока" ще е последният юлски спектакъл, който ще зарадва малките зрители на Международния театрален фестивал "Лято, кукли и приятели". Той ще бъде представен на 30 юли – събота, от 11,00 ч. на откритата сцена на "Арт лято" до Художествената галерия "Борис Денев" във В. Търново. Представлението е от репертоара на Драматично-куклен театър – Силистра.

Необикновеното приятелство на Маша и Мечока се ражда в гората. Едно изгубено момиченце и един голям, но съвсем не страшен мечок ще се срещнат и ще последват много игри, приключения и забавления. А дали ще се разделят и всеки ще се върне в своя свят – това предстои да узнаем, разказват за представлението актьорите от гостуващия театър. Постановката е на Теодора Попова-Лазарова, сценографията и куклите на Диана Узунова-Тодорова, а оригиналната музика – на Георги Гарчов. В спектакъла участват Илияна Крушева, Мима Дапкова и Станислав Георгиев.

Международният театрален фестивал "Лято, кукли и приятели", организиран от Куклен театър "Весел", се реализира с финансовата подкрепа на Община В. Търново и е част от нейния културен календар. Входът за всички е свободен, а при неблагоприятни атмосферни условия представлението ще се играе от 11,30 ч. в театралния салон на читалище "Искра" – многогодишен партньор на фестивала, уточняват организаторите.

Facebook коментари